Шок и ужас изживели магистрати и служители на Съдебната палата в София в понеделник при вида на млад мъж с насочен автомат към входа на сградата.

 

Част от обитателите на кабинети с прозорци откъм бул. „Витоша“ инстинктивно залегнали, а други се залепили встрани от прозорците. Стрелецът бил облегнал приклад на „Калашников“ на перваза на същия мансарден прозорец в Търговския дом, от който на 29 януари наемник простреля Златомир Иванов-Баретата и гарда му Атанас Станков.

Случката се разиграла по обед. „Беше като дежавю“, каза служителка от банковия клон на първия етаж.

„Изчаках малко, но не чух изстрели. Надникнах с едно око и видях, че стрелецът се бе преместил на съседен прозорец и отново се прицелваше в посока надолу, но с друго оръжие“, разказа друга свидетелка.

От този прозорец бил направен следственият експеримент в понеделник. СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Служителите на палатата се усетили, че от другата страна на улицата се прави следствен експеримент едва когато видели, че зад гърба на въоръжения има още четирима мъже. Без да се прикриват, те му подавали различни оръжия, а след това си записвали нещо в тефтери. Експертният екип напуснал таванския етаж, обитаван от атентатора над Баретата шест дни по-рано, едва след като обиколил всички пролуки с изглед към Съдебната палата.

Източник: 24chasa.bg