ГЕРБ най-вероятно ще останат в парламента и ще гласуват против разпускането на парламента въвваканция, а Иска Фидоова е подала оставка заради изчерпано доверие. Това стана ясно от изказване на лидера на ГЕРБ в кулоарите на НС.

Борисов обясни, че Фидосова не е признала пред него, че е нареждала на Филип Златанов, както показват записките в прословутото му тефтерче.

Тя призна пред мен, че не може повече да бъде на отговорен пост в партията, както не може да бъде  и депутат поради изчерпано доверие, заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg защо е напуснала Фидосова.

Бях чувал от колеги депутати, че тя проявява команден стил на управление в мое отсъствие, обясни още Борисов. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че самият той няма никаква роля в скандала, въпреки че и неговото име се споменава в тефтерчето.Ако аз имах каквато и била роля в това тефтерче, нямаше да понесеотговорност Фидосова. А в това тефтерче има и други хора и господин Местан много добре ги знае, заяви той. По думите му списъците, оповестенbbи от прокуратурата, са били доста избирателно представени. Ще ги разберете, като тече процесът, заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg кои са тези имена.

Станишев никога не си признава своята вина. И днес им казах, че с малко слушане в гласа на инакомислещите могат да се избегнат много проблеми в страната, каза още Борисов по повод протестите. Той обясни, че би бил много горд, ако партията му може да организира подобни протести, но отхвърли твърденията, че ГЕРБ има пръст в тях. Не е хубаво това, което се случва в страната, констатира Борисов.

Експремиерът не отговори директно дали парламентарната му група ще остане в НС и след днешния ден. Стана ясно обаче, че ГЕРБ ще бъде в парламента и утре, за да гласува против излизането на НС във ваканция. Борисов обясни, че отсъствието на ГЕРБ от пленарната зала не се е приемало добре от европейските партньори, а той умеел да се вслушва в тях, защото „оттам идват парите”.

Той отново се обяви за оставка на кабинета „Орешарски“.  Аз се надявам, че те ще подадат оставка и ще има предсрочни избори и ще има един работещ парламент. Аз не знам в тази обстановка как ще се идва на работа. Искам поне да не си дават отпуска – те се гласят другата седмица да излязат в отпуска. Ще останем и гласуваме против, отсече той.

Лидерът на ГЕРБ обясни още, че в БСП има „мъдри хора, нормални хора”, които „като гледат тези „безумни назначения, им е много неудобно и знаят, че резултатът на изборите след това ще е катастрофален”.
Източник:dnes.bg