Новите цени ще важат до края на юни

На заседание на енергийния ни регулатор в четвъртък беше взето окончателното решение за намаляне крайната цена на парното. Така потребителите ще плащат по-малки сметки за парно според договорените още преди седмица проценти. Така услугите на Топлофикация в София ще поевтинеят с 3,83 процента до 96,13 лв. на мегаватчаса с включен ДДС. parno_1За останалите градове в страната намалението ще бъде според обявените от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране проценти, като най-значително намалението ще бъде в Плевен и Пловдив – съответно с 6,5 и 4,92 на сто.

Противно на очакванията, новината за смъкването на цените не зарадва потребителите. Повечето от тях смятат, че това е поредния прах в очите на хората преди изборите. “Какъв е смисълът да намалят цената на парното през пролетта и лятото?” дивят се онлайн потребителите. “И без това никой не ползва парно вече, пак се опитват да трупат дивиденти преди изборите” убедени са голяма част от хората.

В допълнение и факта, че намалението е само временно, до юни месец, подразни гражданите. Повечето от тях са сигурно, че от юни цените отново ще се увеличат, което означава, че сметките за следващия отоплителен сезон пак ще скочат нагоре. “Докога ще ни правят на глупаци” възмущават се потребителите.

Източник: Razkritia.com