Нападателят си присвоил самоличност!

Алжирецът, пробол 12 пъти с нож студентката Виктория Христова всъщност се казвал Фудат Абдул Кадер. Бежанецът бил откраднал чужда самоличност, призна самия той на заседание на Апелативния съд в София. Салахедин Бин Аладин било името, което той си избрал след като влязълл през границата в България.

20-годишната студентка по политология беше нападната от бежанеца в магазина, където работеше на центъра на столицата в събота срещу неделя. Младата жена бе приета с прободни рани във врата и по ръцете с опасност за живота. След редица животоспасяващи интервенции тя се възстановява бързо.wiki

Алжирецът бе арестуван на гръцката граница и обвинен в грабеж и опит за ликвидиране. Той беше транспортиран обратно в България на 6 ноември от гранично-пропусквателния пункт на Капитан Андреево от гранична полиция.

Касапинът обясни, че през времето, когато влезнал в страната ни е живял при приятеля си Александър Симеонов, който си вадел прехраната облечен като жена. Същият го е лъгал цели осем месеца, че ще му намери нередовна лична карта, за да напусне България. Когато Алекс разбрал, че полицията го издирва и разпространява навсякъде портрета му му се обадил веднага да напусне страната. По думите на Аладин/Кадер той се качил и отпрашил с една кола към българо-гръцката граница. По време на обаждането вече се намирал в Пловдив, при една позната на неговия приятел.

Магистратите потвърдиха мярката за задържане под стража. Решението не може да се обжалва.

Източник:razkritia.com