Установена бе самоличността на мъжа, който нападна студентката Виктория Христова, съобщи БНТ.

Неговото име е   Салахедин Бин Аладин. Той е пристигнал в България от Алжир, бил е един от стотиците емигранти по време на алжирската революция, но останал в България. Няма данни с какво се е прехранвал и как си е плащал  квартирата си.

Други емигранти издали името на сънародника си, но до момента от него няма и следа. Той се е покрил дълбоко и може да не е вече в София, предполагат други напуснали родината си.  Една от версиите е, че е потърсил скривалище при други бежанци, друга, че се е скрил сред сирийската тълпа, а трета, че се укрива самостоятилно. wiki

Акцията на полицията засега събра близо 60 души в ареста, но нито един от тях не е нападателят. Най-вероятно той се е издържал от дребни кражби, а накрая е станал агресивен.Вики-нападател

Припомняме, ме 20- годишният Салахедин нахлул с нож в денонощния магазин, в който работи Вики. Той поискал оборота и почти без причина започнал да нанася удари върху тялото на беззащитната студентка. С нож е ранено дори лицето й.

В момента състоянието й е стабилизирано, но в България се надигна вълна от протести против пребиваването на араби и ислямисти в страната. Днес дори беше блокиран път край Плевен в знак на простест казармите да бъдат предоставени на сирийски бежанци.

Източник:skandalno.net