Премиерът Пламен Орешарски остана впечатлен от събраните в подкрепа на правителството 327 хил. подписа, съобщава novini.bg

Министър-председателят подчерта важността на този факт за самия него и ръководения от него кабинет. Орешарски припомни също така, че до този момент никога не си е позволявал да дели българските граждани на протестиращи и неучастващи в протестите, а освен това и никога не е правил и спекулации с броя на участниците в протестите.

podpis

Премиерът не отговори на журналистически питания и единствено заяви, че правителството усилено работи по приоритетите, заложени в неговата програма.

Представителят на инициативния комитет – Стоян Тодоров, който събира подписи за подкрепа на кабинета, заяви, че правителството е напълно законно избрано на 12 май. Той добави още, че премиерът Орешарски трябва да свика и работна група между Народно събрание, Министерски съвет, граждани и експерти, за да бъде инициирана нова кръгла маса, чрез която да се разискват и обсъдят най-важните проблеми в държавата в този момент – дали има нужда от промени в Конституцията, трябва ли да се свика и Велико Народно събрание, както и какви мерки е нужно да се вземат, за да се пребори престъпността на различни нива.

Източник:razkritia.com