Главният секретар на МВР Светозар Лазаров разкри, че пернишкият наркобос Васил Арарски – Райко Кръвта собственоръчно е ликвидирал снайпер Георги Илиев

Снощи стана ясно, че наркобосът Райко Кръвта е истинския килър на шефа на ВИС-2 Жоро Илиев. Той го ликвидира през 2005 г. в морския курорт Слънчев бряг. Скандалната истина бе оповестена пред TV7 от главния секретар на МВР Светозар Лазаров. Причината да го убие е, че е искал по този начин да предотврати собственото му поръчение за екзекуция.

Георги Илиев му има зъб заради убийството на неговия близък приятел – лихваря Васко Кьоравия, който е разстрелян няколко месеца по рано насред Благоевград.

joro

След случилото се босът на ВИС-2 веднага се среща с Райко Кръвта, който е зверски пребит от бой. Знаел е какво ще последва след това и е предприел мерки, за да ликвидира поръчителя си в лицето на Жоро Илиев. Главният секретар на МВР Светозар Лазаров заяви как пернишкия наркобос е усещал, че е въпрос на време, за да го изпратят на оня свят. За целта е предприел действия, като освен реализирания му план в Слънчев бряг, той е имал и друг, който да извърши в морето, докато шефът на мафията се вози в яхтата си.

Ето защо Райко Кръвта го е следял кога излиза да се повози в открито море.

Няколко месеца по-късно, на 12 октомври 2005 г., убиецът на Георги Илиев също е разстрелян. Хората на мафиота отмъщават на Васил Арабски за убийството на шефа им.

Източник:razkritia.com