Обвинението ще се повдигне утре

Прокуратурата ще повдигне обвинение към Христо Бисеров за пране на пари и това е насрочено още за утре, съобщи прокурор номер 1 в страната Сотир Цацаров. Тогава Бисеров ще бъде подложен на разпит, докато през същото време ще продължава да тече щателна проверка както срещу него, така и в самия ДАНС, който е бавил дълго време сигнала.

Цацаров заяви, че веднага би искал свалянето на имунитета на Бисеров, ако той имаше такъв. В случай, че няма, то моментално ще бъде обвинен и разследването ще започне.biserow

Христо Бисеров ще бъде проверяван по няколко обвинения, сред които е фалшивото деклариране пред Сметната палата, а второто за пране на пари. За тази цел е потърсено съдействието и от още две страни в Европа, където той имал банкови преводи и транзакции.

По настоящем обаче, документите не са пълни и красноречиви, за да се съберат изискуемите данни и да се стартира разследване, допълни Сотир Цацаров. Той се произнесе и по въпроса дали някой не е попречил на сигнала срещу Бисеров и не го е забавил известно време, за да се прикрият следи.

Цацаров живо се вълнува какво е ставало в ДАНС и предишното ГДБОП и дали някоя от двете институции не са прикрили сведения по случаите.

Източник:razkritia.com