За милиони българи това е най-добрата новина от много време насам

Милиони българи получиха най-добрата новина от много време насам. А именно – забраната за тютюнев дим на закрито отпадна. Това се случи днес, когато законопроектът беше приет от икономическата комисия в парламента. Предложението на БСП беше гласувано с 8 гласа “за”, 4 гласа “против” и един “въздържал се”.

А народният представител от левицата Спас Панчев заяви преди старта на гласуването, че хората сами трябва да решат дали да откажат цигарите или не и най-вече да имат право на свободен избор. Промените, които бяха гласувани днес ще трябва да бъдат обсъдени и приети тези дни и от самия парламент. Те са свързани със закона за здравето, но също така имат доста “врагове”, които пък са категорични, че забраната е била най-правилното решение за страната.

Protest-sreshtu-zabranata-za-pushene-ot-1-yuni.-1024x1024

Панчев заяви също, че след въвеждането на забраната от 1 юни миналата година, много заведения са обявили фалит, а други са на път да го направят в скоро време, тъй като едва кретат.

Разбира се, забраната ще остане в сила за голям брой обществени места като театри, кина, стадиони, обществени сгради, детските градини, училищата и университетите, галерии, читалища, концертни зали, интернет зали и редица други.

В баровете и заведенията обаче ще може да се пуши спокойно, без хората да са принудени да зъзнат навън в студа през зимата.

Срещу отмяната на забраната обаче скочиха народни представители от партия ГЕРБ, както и служители на Здравното министерство. Дори зам.-здравният министър Бойко Пенков е категоричен, че забраната не бива да отпада в никакъв случай.

Източник:razkritia.com