Символът на социалистическата партия осъмна с призив за оставка на управляващите

Недоволството на хората срещу управляващите достига все по-големи размери. Протестиращите граждани откриват нови и нови варианти да покажат на властимащите, че не ги искат в управлението. Оригиналността на демонстрантите действително достига небивали висоти, в пряк и преносен смисъл.

Последното хрумване на недоволните е да използват символа на някогашната БКП в своя полза. Емблематичната чиния на Бузлуджа осъмна с транспарант, на който с големи червени букви беше написан призивът “Оставка”. ostawkaПлакатът беше опънат на един от прозорците на сградата, така че да се вижда отдалеч от колите, пътуващи по маршрута Шипка-Бузлуджа.

Кой обаче стои зад хрумката? Авторите на плаката не пожелаха да разкрият самоличността си. Запознати обаче издават, че на такава височина могат да се качат единствено хора, занимаващи се професионално с катерене и алпинизъм. Най-вероятно хора, живеещи в региона, са решили да изразят позицията си по нестандартен начин, коментират местните.

В момента паметникът е заключен с катинар, тъй като представлява потенциална опасност за посетителите. От БСП имаха идея да го възстановят, но заради огромната сума, която би отишла за реставрацията му, тази идея така и не беше реализирана.

Източник:razkritia.com