В резервоар от 60 литра мистериозно са се побрали рекордните 71 литра бензин

Продължават доказателствата за измами по родните бензиностанции. След като преди време стана ясно, че от бензиностанции “Еко” мамят клиентите си, таксувайки ги за по-голямо количество заредени горива, оказа се, че по същата схема се работи и в една от най-големите вериги за горива – OMV.bendi

За наглата измама сигнализираха клиенти на въпросната верига. Шофьор на лека кола, марка Волво се оплака, че преди няколко дена – на 9 ноември вечерта минал през OMV Г. Димитров, намиращо се в столицата. Водачът, който предпочете да остане анонимен, сподели, че е помолил резервоарът му да бъде напълнен догоре. След като отишъл на касата, за да плати, се оказало обаче, че е таксуван за цели 71 литра бензин от най-масовия – А95. И това при положение, че според сервизната книжка автомобилът събира не повече от 64-65 литра бензин е стигнал до бензиностанцията с работещ двигател, което ще рече, че в резервоара му е имало поне литър гориво.

На практика това означава, че от OMV са се опитали да метнат човека с над 5-6 литра гориво. Пострадалият е категоричен, че колата му е в изрядно състояние и няма течове, които евентуално биха могли да доведат до повечето литри. По същия начин е бил измамен и мъж на OMV Дружба. При резервоар на колата му събиращ не повече от 45 литра, той е бил таксуван за 48!

След като измамата лъсна в интернет, потребителка се оплака, че отново на OMV са се опитали да я минат с газта и да я таксуват за заредени 35 литра, при положение, че бутилката й побира само 30. Обяснението на служителите на бензиностанцията било, че повечето литри са заради запълването на кухини вътре в бутилката, предават от silnabulgaria.com.

Източник:razkritia.com