Тази сутрин зам.-градският прокурор Роман Василев е предявил чрез главния прокурор, до Висшия съдебен съвет (ВСС), заявление за подаване на оставка, съобщава БТА.

Главният прокурор Сотир Цацаров е отказал да приеме заявлението и да го представи на ВСС заради резултатите от проверката.

Главният прокурор Сотир Цацаров не смята, че трябва да се търси отговорност на Роман Василев за исканията за прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) по делото срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров.roman

Роман Василев беше част от екипа, разследвал тримата. В края на миналата година Софийският градски съд оправда подсъдимите заради нарушения при използването на СРС.

Цацаров е назначил проверка на случая, според която действията на Роман Василев са били координирани с екипа, водил разследването и с ръководството на прокуратурата.Вчера Цацаров каза, че зам.-градският прокурор Роман Василев действително е заобикалял закона при исканията си за разрешения за СРС.

При проверката са били снети писмени обяснения от Роман Василев, от бившия председател на ДАНС Цветлин Йовчев и от Иван Москов, специален агент в ДАНС по същото време, работил по разследването.

Източник:inews.bg