16-годишният Кристиян Чучков, който се отрови с течност за чистачки по време на купон в село Падеш, е починал снощи в „Пирогов„, съобщиха от лечебното заведение.

Младежът беше транспортиран от болницата в Благоевград в „Пирогов“ на 11 февруари в много тежко състояние. Повече от 30 дни лекарите се бориха за живота му. Момчето беше в коматозно състояние и беше настанено в реанимацията. Причината за смъртта му е полиорганна недостатъчност.

sastoyanieto-na-detsata-pili-technost-za-chistachki-se-vloshavaКомпанията от шест момичета и момчета се събрала на 10 февруари в къща в село Падеш. След като пили бира, домакинята слязла в мазето за ракия. В 3-литровата туба, към която посегнала обаче, се оказало, че има течност за чистачки. Шестимата младежи – на възраст между 16 и 22 години, бяха приети в благоевградската болница с интоксикация. По-късно част от компанията беше транспортирана в София.

Инцидентът завърши фатално и за 18-годишната Даниела Апостолова, която издъхна на 4 март. Състоянието на момичето беше най-тежко, като в продължение на 20 дни тя бе в кома.

Източник: Dariknews.bg