Вълната според медиците се очаква в началото на идната 2014 година!

Очакваната силна атака от грип и варицела лекарите предвиждат да се разрази около старта на следващата 2014-та година. Най-големият бум на двете болести ще са през месеците януари-април. Това предупреди доктор Ангел Кунчев, който работи като главен здравен инспектор в студиото на bТV.

От варицела в момента са заболели около 34 000 деца, но все още ескалация на болестта не е констатирана. Тя има повече сезонен характер и по-ясно се проявява през студените месеци, когато спада и имунната защита на организма.

grip

Лекарят уточни, че българите нямат основание да се страхуват, че от емигрантите ще пламнат различни страшни болести. Страховете им били неоснователни, заяви инспекторът.

 

В бежанските лагери, където са настанени, колегите им са констатирали само два случая на зараза от хепатит и то при 10 000 човека. А очакванията им са били значително по-големи, предвид струпването на огромни маси от хора на малко пространство.

Д-р Кунчев каза също, че децата на сирийските бегълци до 15-годишна възраст ще бъдат ваксинирани и срещу детски паралич. Той бе повече от убеден, че ако държавата създаде още центрове за бежанци, рискът от болести от какъвто и да е вид ще бъде ограничен възможно най-сигурно.

С което поне отчасти успокои хората, стресирани от наплива на чужденците у нас.

Източник:razkritia.com