Потърпевшата търсела апартамент под наем, попаднала на мошеници

Българка е била грозно измамена от английски “предприемачи” с апартамент под наем. Нашенката, чието име не се споменава, търсела да наеме помещение, в което да прекара почивката си по време на престоя си в италианския курорт Римини. Преглеждайки онлайн обявите, тя се спряла на една конкретна, пусната от човек на име Оливър Харисън, от Лондон. След няколко разменени имейла, двамата договорили месечен наем в размер на 370 евро, който устройвал 34-годишната българка.izmama

“Хазяинът” поискал от жената предплата в размер на два месечни наема, обяснявайки, че това била практиката според законите в Италия. Потърпевшата веднага превела по банков път сумата от 740 евро и зачакала да получи ключовете за апартамента по куриер. Вместо тях обаче нашенката получила още няколко имейла от услужливия “хазяин”, който й обяснил, че ключовете са изпратени, но по сметката не са постъпили никакви пари.

Наивната българка се съгласила да преведе от 780 евро чрез една от най-известните фирми за парични преводи. След като го сторила обаче Оливър престанал да отговаря на имейлите й. Разбирайки, че е станала жертва на измама, българката незабавно се обърнала към италианската полиция, предават от ПИК.

Източник:razkritia.com