Този път Tv7 избухна с финансови претенции, вероятно отчитайки революционния си напредък в рейтинг-класациите

Позабравената сага „БиТиВи/Булсатком” се възобнови, но с нови герои.

Този път клиентите на “Blizoo” ще пропищят, защото няма да имат достъп до програмите ТВ7, Супер7 и News7. Спирането на излъчването на каналите е обявено в съобщение на сайта на кабелния оператор.

Естествено, както при спора между БиТиВи и Булсатком, проблемите са от финансово естество. От “Blizoo” не са се договорили с ТВ7. От кабелния оператор твърдят, че от набиращата все по-голяма популярност телевизия са поискали огромна цена за правото да предават каналите. Сумата била превишена от тази за 2012 г. десетки пъти!bulsatcom3-300x184

Такова рязко увеличение било извън приетите правила и неминуемо щяло да ощети клиентите на “Blizoo”. За да не товарят хората със завишени такси от оператора били готови да приемат четирикратно увеличение на цената. Уви! Оферта не се харесала на ТВ7.

Изпълнителният директор TV7, Супер 7 и News7 Николай Бареков пък реагира на съобщението пред БТА. Според него зрителите и телевизията, която представлява са „жертва на монополно поведение от страна на оператора”.

Бареков твърди, че от „Близу” искат да излъчват програмите на смешни цени. Преговорите продължавали няколко месеца. Вярно било, че от телевизията са искали по-голяма за излъчване.

Понеже в предлагането в програмата на ТВ7 между тази и предходната година има фрапираща разлика, ставало въпрос за възвращаемост на средствата. Телевизията наливала десетки милиони в атрактивни и качествени продукции. Затова било справедливо качеството да бъде оценено както му се полага.

Бареков твърди, че от “Blizoo” са имали намерение да купят мачовете от българското футболно първенство. Цената за тях била сериозна и който иска да ги излъчва, трябва да си заплати, категоричен е Николай Бареков.
Oт:Надежда Димитрова      Източник:razkritia.com