Много от имигрантите от България и Румъния са престъпници, защото тези страни още не са се отърсили от комунизма. Това заяви лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж „Дейли експрес“.

България и Румъния не са се възстановили все още от комунистическият валяк и идването им във Великобритания е икономическа лудост, каза Фарадж.

„Дискриминираните в собствените си държави често са имали ограничен достъп до законна работа, за да живеят почтено, и са се обърнали към престъпността с цел да оцелеят. И не се съмнявайте от това, мнозина ще донесат този начин на живот със себе си във Великобритания“ , допълни той. faraj

Скандалният британски евродепутат, станал известен наскоро със страховете си, че след 2014 година българите могат да се преселят във Великобритания, посетил копторите в циганското гето „Факултета“, където видял мизерията и бедността на тамошните обитатели.

След посещението си в България и Румъния разбира наплива на имигранти от двете държави за Великобритания.

“Всеки посетил тези места разбира защо много хора искат да дойдат във Великобритания. Той ще разбере мъчителната бедност и дискриминацията, с която хората на ръба на балканското общество се сблъскват. Той ще разбере как Великобритания, със своята лесна за достъп социална система, ще изглежда като приемлива възможност“ , съобщава британския депутат.

По покана на румънския парламент, през декември 2006, той посещава и Румъния, по това време се обсъждаше въпроса за присъединяването на северната ни съседка към Европейския съюз.

„Стоях в калта на уличен пазар и разговарях с местните. Беше ясно, че мнозина искат да дойдат във Великобритания. И много от тях вече го направиха“, казва още Фарадж в статията.

Източник:24chasa.bg