„Енерго про”, което наследи „Еон”, отново тормози клиентите си, оплакват се потърпевши.Клиенти на „Енерго про” пропищяха от системата им, която ги принуждава да плащат по два пъти, разказа сайтът „Новини”. Опарени нашенци сигнализираха, че се налага да дават по два пъти пари за една и съща сметка за ток.

Най-безумното в цялата история е, че системата на компанията не отчита, че дадена сметка е вече платена. Справката в интернет също не е актуална и това дава възможност за грешки. Така един от засегнатите се наложило да плати и тази сметка, но когато разбрал, че тя вече е била покрита на касата на дружеството, се обажда, за да потърси обяснение. От „Енерго про” му заявили, че това е невъзможно и трябва да го докаже. Той поискал номер на факс, на който да ипрати фактурите, но се оказало, че от фирмата не разполагали с такъв. Затова измаменият трябвало да ползва услугите на куриер или да посети централния офис във Варна.

 

Клиенти на „ЧЕЗ” също разказват, че се е случвало да плащат двойна сметка за ток. energoЕдин от тях свидетелства, че се наложило да покрие същата сума за цяла година назад, тъй като при смяна на апартамента му е даден погрешен номер на партида, който не е бил негов и въпреки, че е имал бележки за платените си сметки за изминалия период. Без негово знание от монополиста дори завеждат дело, с което го изнудват да плати, включително и разноските по него.

 

 

Тези и други недоразумения вече изчерпаха търпението на българите и след като най-после им прикипя, те ще излязат на протести в цялата страна. Недоволстващите остро ще въстанат срещу надписаните сметки за електричество.

Източник: novinal.com