ideal

Дъвките „Идеал”, които помним от нашето детство, възкръсват и ще са с картинки на 100-те национални исторически обекта

Любимите ни дъвки „Идеал” възкръсват. Във всяка опаковка от новите дъвки, които помним от нашето детство, ще има картинка от поредицата 100-те национални исторически обекта. Това лакомство ще бъде пуснато на пазара до края на февруари от бонбонената фабрика в Асеновград, разкри сензационната новина БЛИЦ.

Новите дъвки „Идеал” ще бъдат доста по-меки и ще стават за балони, обещават ни от компанията производител. Ще бъде запазена и култовата им външна опаковка. Желанието е да не само да се събуди носталгия у българите, но и тази дъвка да стане символ на родното ни производство, заяви управителят на фабриката Ванцислав Пейчев за „Телеграф”.

През идната седмица ще бъдат пуснати за продажба и дъвките „Бим бам”, а за „Идеал”-ките се печатат опаковките в момента.

Последните дъвки от старите „Идеал” са били на пазара през 1995 г., но тогава те са били много твърди, с неправилна форма и изключително трудни за дъвчене. А за балончета и дума не можеше да става. В далечните години, дъвките „Идеал” и картинките в тях, се събираха упорито от децата и те бяха мерило за детското щастие.

Производителят от Асеновград обещава, че новите дъвки „Идеал” ще са много добри като качества – ще стават за правене на огромни балони. Те ще струват между 7 и 10 ст. на дребно, което е тъждествено с цената им от преди години. Дъвките „Бим бам” ще са традиционно по-евтини. Те ще струват само 5 ст.

източник: chudesa.net