Рупите са мястото, където духът на Ванга се усеща винаги

Местните свидетелстват за чудно знамение, озарило нощната тъма точно срещу Архангеловден. В тези часове гъсти облаци скриват Луната, наоколо лампите не светят и въпреки това, малко преди полунощ странно сияние облива Рупите. Мълвата, че неспокойният дух на Ванга отново е споходил местата, където приживе обитаваше самата пророчица, намери ново потвърждение, свидетелства публикация в изданието „Всеки Ден“.

Хората в малкото село тачат паметта на пророчицата, помнят нейните думи и могат да разкажат много за нея. vangaГовори се, че духът й често се явява край Рупите и търси да помогне на тези, които посещават и днес Рупите с надежда. Преди няколко дни ясновидката Людмила Ким е нощувала край дома й. Преди да замине за Русия тя споделя, че ясно е чула думите на Ванга, но предпочита да ги запази в тайна.

За още едно чудо, точно срещу Архангеловден, разказват минаващи край храма “Св. Петка Българска”, построен по волята на Ванга. От празната църква, озарена от тайнственото сияние, се разнасяла тиха мелодия часове наред, обаче вътре нямало жива душа. Местните не са много учудени, тъй като около големите християнски празници, случващото се в храма и наоколо свидетелства, че духът на Ванга броди край Рупите. Смята се, че светлинките са духовете на всички хора, спасени някога от пророчицата, които пеят песнопения, за да й благодарят.

Източник:chudesa.net