“Нищо друго не искам, само да си прибера детето. По 4-5 кутии с цигари на ден пуша и само за това си говорим с майка й. Не знам докъде ще я докараме така. Стефчето е 65-и ден в моргата. Ясно ни е – имало я е, а вече я няма. Ясно ни е, че всичко е минало. Но живеем в ад. Искаме да ни я върнат, поне да си я погребем.” Изповедта е на Николай Маджаров, баща на убитата на 12 срещу 13 юни 18-годишна Стефка. Красивото момиче бе погубено от бившия си приятел Владимир Костадинов, който е в ареста с обвинение за жестокото и безсмислено зверство. Въпреки че съдебните медици отдавна са изготвили и подписали допълнителната петорна съдебно-медицинска експертиза за причините за смъртта на Стефка, разследващите все още задържат трупа в моргата. Обяснили, че искали “обвинението срещу Костадинов да е бетон”, пише “Марица”.

Преди няколко дни на мястото на убийството – напоителен канал край село Йоаким Груево, бил проведен и следствен експеримент
stefiс участието на извършителя, както и на физик. Експертът трябвало да прецени с какъв напор текат водите и за колко време тялото на мъртвото момиче е “пренесено” до река Въча край село Кадиево, където било видяно случайно от местен рибар. Защитната теза на Владимир е, че на 12 юни вечерта той и Стефка отишли на тайното им любовно местенце край Йоаким Груево. Тъй като вечерта била дъждовна, а земята – разкаляна, Стефка се подхлъзнала и паднала във водата. Момичето не можело да плува и потънало, а Владимир се изплашил и се прибрал да спи.

Това не е вярно. Защо, след като тя уж се е подхлъзнала и като е паднала във водата, той не е повикал помощ? Защо не е направил нещо, за да я спаси? Легнал е да спи, а на другия ден циркове разиграва, докато всички търсехме Стефчето?”, питат близките на убитото момиче. Във вечерта на смъртта Владимир е шофирал втората кола на Николай Маджаров. Младежът работел във фирмата на семейството, с което се познавали от родния Ивайловград. „Той работеше до последно преди да бъде арестуван тук, на полето. Те са родом от Ивайловград, ние сме също оттам. Познавам много добре баща му и сестра му, които също са работили при нас”, казва Николай. Той и брат му имат бизнес със селскостопанска продукция, която отглеждат на ниви край пътя от Пловдив за Кричим.

Източник:tell.bg