Моите опасения са, че ГЕРБ и ДПС ще направят коалиция след изборите, обяви пред bTV бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски, който е водач на листата на партията на Меглена Кунева в града.

Има доста знаци за това, посочи политикът. По думите му за подобен сценарий на следващото правителство говорели „едни странни гласувания по едни странни закони”, сред които попълването на парламентарните квоти в съдебната система.
„Такива неща не се случват случайно, това за хора с опит в политиката са много видими неща. Иначе ние няма как да се коалираме с ГЕРБ, защото те се провалиха тотално. А БСП са в ляво, така че и с тях няма как”, отчете Зеленогорски.
По думите му ГЕРБ и лични амбиции стоят зад раздора в партия „България на гражданите“.
Както е известно преди седмица Дани Каназирева, която напусна ръководния пост на областен координатор в Пловдив, обяви че напускането на членове на партията Кунева в града под тепетата е заради спуснати отгоре „туристи и парашутисти”, вместо местни общественици и политици.
plamen naidenovСпоред Зеленогорски обаче самата Каназирева също може да бъде определена като „парашутист”, тъй като областните координатори по устав се спускали от централата на партията.По думите на бившия кмет на Плевен проблемът на Каназирева бил най-вече в провала на личните й амбиции. „Тя очакваше да реализира личната си перспектива, но на такива хора искам да им дам съвет – имапът, който трябва да се извърви преди да имаш претенции”, посочи Зеленогорски.
Той уточни, че към момента в Пловдив има подадени 300 заявление за напускане на „България на гражданите”. Повечето обаче били написани с еднакъв почерк и един и същи мотиви, което по думите му било съмнително.
“За мен тук се усеща дългата ръка на ГЕРБ. Като човек, който доста е поработил с ГЕРБ ясно осъзнавам, че движение „България на гражданите“ е един проект, който меко казано ги смущава, защото те искат да останат сами, да кажат – Ние сме единствената алтернатива на БСП“, допълни кандидатът за депутат.

Източник:dnes.bg