Нарече го „лъжец”

Държавният глава Росен Плевнелиев оплю бившия Първи – Тодор Живков, заявявайки, че е бил лъжец, а днешните политици искат да му издигнат паметник.

Тези думи президентът изрече по време на заключителната си реч на дискусията, която бе посветена на медийната среда в България.plev
Запознати посочват, че това е третата поред дискусия. Предишните две дискусии бяха посветени на работата на съдебната система и пазарната икономика в страната.

Държавният глава посочи, че няма как да не изпитва притеснения, при положение, че един от днешните министри определя Тодор Живков като мъдър управник.

Именно след тези си думи, Плевнелиев нарече Живков „лъжец” и допълни, че е лъгал българския народ в продължение на четири десетилетия и половина.
Президентът подчерта, че с риск отново да бъде посочен като разделител на нацията, истината не може да става причина за разделение, а всеки от нас трябва да знае историята такава, каквато е в действителност.

Плевнелиев попита журналистите защо не са се обадили да попитат какви са неговите родители, щом толкоз много държат на истината, след което подчерта, че са учители.
В този ред на мисли Плевнелиев посочи, че журналистите, които извадиха наяве снимката му с Борисов, на която сякаш го удря с юмрук по главата, вече не са на линия, тъй като са отиграли ситуацията, пише Блиц.

Източник:razkritia.com