Потърпевшата в инцидента е 24-годишна пловдивчанка

24-годишна пловдивчанка изживя един от най-големите ужаси в живота си днес, когато автомобилът й “Фиат” се сблъска с локомотив на товарна композиция. Инцидентът се разигра на един от прелезите в града, а причината е, че момичето преминало неправилно през него, докато било задействано автоматично устройство.

За късмет на девойката, случаят се разминал без наранявания и пострадали хора, а само с уплаха й, който наистина бил голям. Лекият й автомобил е претърпял по-сериозни щети, както и влаковото отопление на машината, което също е пострадало при сблъсъка.plovdiv

Тепърва от полицията ще разследват по-обстойно случая и ще преценят каква точно е вината на девойката.

Това обаче е поредният случай на невнимание и неспазване на изискванията на закона за движение по пътищата, който скоро ще претърпи основни промени като размерът на глобите и санкциите при нарушения на пътя ще се увеличи неколкократно.

Според депутатите от управляващите партии, това е единственият начин да се въведе някакъв ред по пътищата в страната и шофьорите да започнат да проявяват необходимото внимание и предпазливост на пътя.

Статистиката сочи, че катастрофите в България се увеличават с всеки изминал ден като само в рамките на едно денонощие редовно стават над 30 пътнотранспортни произшествия с жертви и ранени.

Източник:razkritia.com