Главният прокурор Сотир Цацаров подпука ЕРП-тата днес от 11 часа, когато започна масова проверка на енергийните компании ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про, както и техните дъщерни фирми

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди пълна проверка на енергийните компании ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про, както и техните дъщерни фирми. Трябва да стане ясно какви инвестиции са направени и по-важното – как се формира цената на тока? Какви нарушения са извършили тези чужди компании?

Личното мнение на Цацаров е, че има прекалено много посредници по електропреносните и електроразпределителните мрежи, които допълнително пълнят кошницата си и това разбира се, че рефлектира върху крайната сметка за тока на обикновените хора. Именно затова прокуратурата ще нищи кой, колко и защо е в този омагьосан кръг, в който изчезват парите на народа и заради който се стигна до политическата криза в страната.CACAROW

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че проверките на са в ущърб на чуждите компании, които са инвестирали у нас, а са за да се разбере истината и справедливостта да възтържествува. Има стотици подадени жалби за това как от ЕРП-тата засичат сметките за тока за по-дълъг период от време, вместо за 30 дни и така се стига до безобразното грабене от джоба на българския народ. А според глава 6 на Закона за енергетика се казва, че енергийните дружества трябва да доставят електроенергия в интерес на обществото. Цяла България е потърпевша от нарушението на тази глава 6, заради което главният прокурор Сотир Цацаров подпука ЕРП-тата.

Сформирани са екипи от прокурори и данъчни служители, които до 22 март да разнищят всички нередности в енергийните компании ЧЕЗ, EVN и Енерго-про и техните дъщерни фирми, за да се разбере най-накрая истината и   българите да плащат толкова ток, колкото са изхарчили, а не да пълнят гушата на някого.

Източник:razkritia.com