Полицаи не пускат хората да се приберат в домовете си, вземат личните им данни неправомерно

Масовите протести срещу кабинета, продължаващи вече месеци, доведоха до истински хаос в столицата. Протестиращите блокират улиците, а полицаите се нахвърлят върху тях, за да ги бият. Това обаче далеч не е всичко. Оказа се, че полицаите, изпратени уж, за да следят за безредици, сериозно надхвърлят правомощията си. Заместник-председателят на ДСБ генерал Атанас Атанасов алармира за недопустим произвол на униформените.poliiq

Атанасов разкри, че гражданските патрули, които действат пряко под закрилата на МВР си позволяват да надхвърлят правомощията си и то по начин, който дори е подсъден. Той заяви, че много хора са подали жалби в община София, че не са били допуснати да се приберат в домовете си именно от униформени. Нещо повече, има записано видео, в което се вижда как полицаи записват личните данни на протестиращите, което е абсолютно в разрез със закона.

“Синият” представител дори нападна управляващите, че са излъгали, че са повикали полицаите, за да предпазват протестиращите от безредици. Истината е, че БСП буквално са си наели МВР, за да ги пази тях, изригна Атанасов.

Източник:razkritia.com