Когато спрете и помислите за това, осъзнавате, че светът наистина е странно място. В края на краищата, ние, хората, рисуваме лицата си преди работа и носим блестящи камъни, за да докажем нашата преданост един към друг. В момента съществува костенурка, живееща на Атлантически остров, която е на 183 години.

Обаче, когато си мислиш, че светът не може да бъде по-странен или по-прекрасен, тези невероятни факти ще ти докажат, че грешиш.

Прозяването охлажда мозъка ви

Проучване, проведено в университета във Виена, предполага, че прозяването може да играе съществена роля за охлаждането на мозъка ни.

Пингвините са били почти 2 метра високи

Тези миниатюрни птици в смокинг, които познаваме и обичаме днес, са били с доста внушителни размери. Според доклада от 2017 г., публикуван в Nature Communications , има доказателства, че изчезналите пингвини на Kumimanu biceae някога са били близо 2 метра високи високи и тежали над 90 килограма.

Синята цветова схема на Facebook е в услуга на Марк Зукърбърг.

Основателят на Facebook страда от червено-зелена цветна слепота и синьото е цветът, който може да вижда най-добре.

Пикасо е бил заподозрян в кражбата на Мона Лиза

Когато шедьовърът на Да Винчи е бил откраднат през 1911 г., 30-годишният Пабло Пикасо бил разпитан за изчезването му, преди да бъде отхвърлен като заподозрян.

Раците подкови имат очи по цялото си тяло

РАците подкови имат общо 10 очи, включително тези близо до устата им, на върха на черупката им, и надолу по опашката им.