kola

Поредна условна присъда за тежък пътен инцидент, при който загинаха трима души. Санкцията е на Окръжен съд-Разград. Процесът срещу 29-годишният Боян Денев от Шумен се гледа по съкратената процедура. Това стана след като подсъдимият призна вината си, но заяви, че всъщност не помни как е станала катастрофата. Инцидентът се е случил около 17.30 часа на 22 януари тази година на пътя Русе – Варна, между селата Ушинци и Каменар. Денев управлявал служебен автомобил „Дачия Логан“, собственост на фирма „Телеполтранс“-Шумен, съобщава “Дарик”.

Заедно със свой колега Боян Денев се прибирал от Русе към родния си град. Свидетел, който се е движел в другата лента, в посока Разград, разказал пред разследващите, че внезапно с висока скорост „Дачия“-та навлязла в неговата лента.

Мъжът успял да избегне сериозен сблъсък, завивайки рязко вдясно, извън шосето. В страничното огледало обаче видял сблъсъка на „Дачия“-та с колата зад своята. В автомобила „Пежо 306“ пътували трима мъже от Шумен. На място са загинали: 41-годишният шофьор Георги Ангелов, пътникът до него Станимир Студенков – на 45 години. На път за болницата починал и другият пътник – Антон Василев, на 42 години.

Подсъдимият и пътникът в неговата кола са леко пострадали при инцидента, вторият човек в автомобила спял и също няма спомени за причината за инцидента. Алкохол в кръвта на водача не е имало.

Присъдата е 3 години лишаване от свобода с 5 години срок на отлагане, както и 3 години без право на управление на МПС, като се приспада периодът, в който на Денев е била отнета – непосредствено след инцидента до началото на юли.

източник: blitz.bg