Обявиха се против 10-процентното увеличение на заплатите

Шокираща новина се разнесе из страната днес и предизвика всеобщия гняв на българите, когато стана ясно, че увеличаването на минималната работна заплата може да се окаже мираж. Асоциацията на капиталистите се обяви категорично против повишаването на доходите на населението, защото според тях, минималното плащане щяло да се доближи много до средното възнаграждение в България.

pari

Главата на асоциацията Васил Велев се възпротиви на предложението минималната заплата на българите да стане 340 лева, защото според него, много фирми и предприятия нямало да смогнат да я плащат. Твърдението на Велев прозвуча абсурдно за мнозина, но то е самата истина.

Велев заяви още, че през последните няколко лета, държавата е изгубила над 400 хиляди работни места, точно защото работодателите не могат да се справят със заплатите на работниците си. Ако и минималното месечно възнаграждение станело 340 лева, то още много фирми щели да обявят фалит.

“Държавата не е София и нека не го забравяме! На много места в страната хората работят за средна заплата по-малко от 400 лева. Как тогава трябва да изглежда тя, ако минималната се увеличи?!”, чуди се Васил Велев.

А най-абсурдното, което обяви бе, че ако доходите ни се увеличат, то единственият вариант за много работодатели ще бъде да преминат в незаконния сив сектор.

Източник:razkritia.com