Пореден протест в цялата страна се очаква да събере недоволни от монополите в България и днес. Сборният пункт в столицата е пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в 11.00 часа. В същия час, но пред Общината е планираният протест във Варна. Повече от 30 града са обявили, че ще проведат митинги по същото време.protest

Негово светейшество патриарх Неофит ще отслужи и молебен за помирение на българския народ по повод на размирния социален, политически и икономически период, в който се намира страната ни, съобщи БТА.

Преди него, от 9.30 Негово светейшество ще оглави първата си Света литургия катоСофийски митрополит в храма „Св. Неделя“, която ще бъде в съслужение с архиереи и духовници на БПЦ-БП.Вчерашният процес започна с минута мълчание за „изгорелите“ в протестите срещу монополите.Протестиращите се събраха до храм-паметника „Св. Александър Невски“. В учредяването участваха няколко десетки граждани.

Оратори на митинга пожелаха „Орлов мост“ да стане „Орловото гнездо“ на 21-ви век и призоваха протестиращите да превърнат България в национално могъща и социално справедлива държава.

Източник:dnes.bg