Прогнозата на Димитров е шокираща!

В ефира на Нова телевизия председателят на КНСБ Пламен Димитров попита през идващия зимен сезон кой ще осигурява ел. ток на българите. Направеното „нещо” с износа е по-скоро за туширане, а не за разрешаване на проблема.

В момента, твърди Димитров, ЕРП-та, водноелектрическите и топлоелектрическите централи /ТЕЦ и ВЕЦ/ не могат да функционират на пълни обороти, тъй като НЕК им дължи 3 милиарда лева и те не могат да се издължат на съоръженията под тях. Подобна е и съдбата с фотоволтаиците.tok

Мнението на шефа на КНСБ Пламен Димитров е, че през настъпващия отоплителен сезон няма как да се разминем с режим на тока. Причината е повече от ясна – финансовата задлъжня лост на НЕК към всички производители на електрическа енергия надолу по колоната.

Каква е разликата между стачка и национален протест обясни още Пламен Димитров. Той направи паралел и заяви, че когато стачкуват хората не са на улицата. Протестът може да ги изкара по площади и пътища.

Според него обвиненията на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев не отговарят на истината.

Те не си правят „пиар” върху гърба на миньорите, за да обслужват една или друга политическа сила. Обвиненията на министъра, че стачните действия в комплекса от национално значение ще рекушира върху производството и икономически ще срине страната също не са правилни, твърди синдикалния шеф.

Не е тайна, че миньорите не работят на печалба в рудник „Мини Марица Изток”. Нерешени проблеми в сектора правят труда им нерентабилен и те не могат да си получат заслужените доходи.Затова и все още се бавят заплатите във въгледобивното дружество. Кабинетът „Орешарски” планира Националната електрическа компания /НЕК/ да е в минус с 350 000 000 лева през 2014 г. заради неизплащане на дължимото към рудниците.

Източник:razkritia.com