Учени са потресени от новината, че жена е родила каменно бебе, след като е носила в себе си плода цели 46 години

Учени са потресени от новината, че жена е родила каменно бебе, след като е носила в себе си плода цели 46 години. Майката е от Мароко. Нейното име е Захра Аботалиб и днес е на 75 години. Преди 46 години, Захра е била бременна и е постъпила в болница с родилни болки, за да роди своето дете. Но след 48 часа нечовешки страдания, бременната жена избягала от здравното заведение в Казабланка, съобщи шокиращата новина БЛИЦ.

След няколко часа болките намалели и коремът й спрял да нараства. По това време в Мароко я успокоявали, че детето е заспало и бъдещата майка ще трябва да изчака то само да се събуди, за да излезе от утробата й, разкри „Курир МК”.

Така съдбата на жената я обрекла на чакане. След някоя и друга година Захра си осиновила четири деца. Сега вече се радва на своите внуци. И така до преди няколко дни, когато силни болки в корема я накарали да постъпи отново в болница.bebe

След направени първоначални прегледи, д-р Таиби Квазини й заявил, че жената има тумор, който спешно трябва да бъде опериран. Но когато я отворили, лекарите с ужас установили, че образуванието е всъщност плод на бебе, което е останало вкаменено, тъй като е извънматочно. Нероденото дете се е сраснало с другите органи на Захра.

За да се предпази от инфекции, организмът на Аботалиб образувал защитен твърд слой около плода и така той станал твърд като каменен.

Днес Захра се чувства добре, състоянието й е стабилно, а каменното й бебе се появи на бял свят, макар и след 46 години бременност.

Източник:chudesa.net