Ужасяваща история се случи в детския лагер “Прометей” в руския курортен град Анапа. Група деца жестоко изнасилиха 9-годишно момиче, съобщава “Русская планета”, позовавайки се на майката на пострадалата. Малката се скарала с друго момиче и то решило да отмъсти. Наговорило още 11 деца на възраст между 10 и 12 години “да й дадат да разбере”. “Когато дъщеря ми си лягала, те я нападнали, съблекли я, повалили я на леглото, а няколко я хванали за ръцете и краката да не мърда и да не бяга. После започнала гаврата. Изнасилили я с четка за коса… nasilieВсичко заснели с мобилните си телефони”, разказва потресената майка.При разпита след случилото се ръководителите в лагера отричали да знаят, че е имало конфликт между двете момичета. “На въпрос защо не са се намесили, те отговориха, че отговаряли за много деца и нямало как да следят какво правят всички”, казва близка на пострадалото момиче. След гаврата ръководството на лагера извикало родителите й и се опитало да замаже грозната история.
“Това са все пак деца. Хайде да не раздухваме скандала”, увещавали ги държавните чиновници. Те се оправдали и с това, че при тях идвали всякакви деца – с различно възпитание и манталитет и те не можели да отговарят за поведението на всяко едно от тях.

В момента на мястото на престъплението работят група следователи. Образувано е досъдебно производство. Работещите в лагера отказали коментар пред медиите.

Източник:blitz.bg