Момчето все още е с опасност за живота

Стар таблет на стойност стотина лева е в основата на драмата в Пловдив, при която 16-годишен младеж зверски закла свой връстник. Иван Генчев, който намушка приятеля си Искрен Ангелов, е трябвало да продаде стария таблет на жертвата си. Генчев го направил, но отказал да даде парите на собственика на устройството. Въпросната сума била около стотина лева.lekar

Искрен повикал Иван в дома си в пловдивския квартал “Кършияка”, за да си поиска парите. Вместо да му ги даде обаче съученикът му се нахвърлил върху него с два ножа и го наръга; 12 пъти. След зверското клане Искрен е настанен в болницата в Пловдив в много тежко състояние. Лекарите вече са му направили две животоспасяващи операции, но животът на момчето продължава да бъде в опасност.

На нападателя е взета кръв, за да му бъде направена проба за алкохол, която обаче е била отрицателна. Източници от полицията разкриват, че има съмнения, че Иван е бил под въздействието на амфетамини по време на зверското си деяние. Направени са му изследвания за забранени субстанции, резултатите от които ще станат ясни до няколко дена.

Източник:razkritia.com