Обявата е публикувана в един от най-популярните сайтове за електронна търговия eBay, а е пусната от потребител с никнейм brownbanjo777

Обявиха за продан България в eBay.Обявата е е публикувана в един от най-популярните сайтове за електронна търговияeBay, а е пусната от потребител с никнейм brownbanjo777. С тази шега авторът иска да изрази своя протест срещу падането на забраната за това българска земя да бъде купувана от чужденци, разкри Петел.

Потребителят с име brownbanjo777 е постнал обявата за продан още в четвъртък вечерта. Стартовата цена е 9 500 000 британски лири. В описанието на „стоката” пише, че се продава „райско кътче, естествено опазено и екологично чисто, с разнообразни красоти”.ebay

Като телефон и имейл за контакт потребителят е дал тези на президентството на България. Авторът наобявата изрично е оповестил, че това не е истинска обява, а шега.

Само броени часове по-късно, администраторите на сайта eBay са свалили тази нетрадиционна обява, но през това вече бяха постъпили и оферти за закупуването на държавата ни. Оказва се, че потребителят, обявил страната ни за продан, е много редовен продавач в интернет портала и е с отличен рейтинг.

Подобни форми на протест не са прецедент в интернет пространството. Още през 2006 г. австралийски жител бе пуснал обява, че продава Нова Зеландия със стартова цена от 0,01 австралийски долара. Докато администраторите свалят тази обява, наддаването беше стигнало до 3000 долара.

В онлайн портала eBay само преди няколко месеца бе публикувана обява за продан на Детройт. Тогава продавачът бе поискал цена от 7,5 долара, тъй като градът е истинска развалина. Обявата остана активна 5 дни, преди отново да я свалят от сайта.

Източник:chudesa.net