Тайна организация за купуване на над 40 000 гласа бе разбита от полицията. Акцията е проведена във Варна. Иззети са списъци, в които надлежно са отбелязани хората, на коите вече е платено и други, на които предстои да се дават пари.
В грандиозната афера били замесени двама кандидат депутати от партия, считана от някои за етническа, научи Фрог нюз от свои източници в морския град.

Това е най-мащабното незаконно купуване на гласове у нас през целия преход, коментираха запознати. При обиските са открити и крупни суми, произхода на които е неясен.

glasowe

Спешно е докладвано на главния прокурор Сотир Цацаров за скандалните разкрития. Досега никой обаче не дава официална информация от прокуратурата, за какво точно става въпрос и как ще се процедира с изловените „по бели гащи” кандидати за народни представители. Само преди дни обвинението обяви за нарушения, свързани с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Магистратите тогава заявиха, че има факти, които сочат за евентуални закононарушения,у но нещата щели да се изясняват след изборите, защото в момента Цветанов е с имунитет като кандидат депутат. Как обаче ще се действа в сегашния случай – не е ясно. До Фрог нюз достигнаха съмнения, че прокурори са се опитвали да задържат информацията и дори да я скрият от медиите. Дали това е вярно, трябва час по-скоро да бъде изяснено, защото в противен случай ще възникне съмнение, че магистрати са замесени в политически схеми.

 

По разкриване на нелегалната схема се работело от седмици.

Припомняме, че девизът на предизборната кампания е: Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник:frognews.bg