Младите родители ще лежат 5 години, след като  продадоха своето дете, за да си напазаруват iPhone и други луксозни стоки

Магистратите не се хванаха на обясненията на безработните родители, които имат още две деца, че са искали да осигурят за новородената си дъщеря по-добро бъдеще. В хода на разследването станало ясно, че веднага след получаване на парите, те си спретнали як гуляй и след това си напазарували iPhone, спортен тренажор и други колкото модерни, толкова и ненужни луксозни предмети.bebe

Млада китайска двойка, много преди да се роди детето им, е публикувала анонимни обяви, че са готови да се разделят с дъщеря си срещу 50 000 юана – около 8.2 бона в зелено. Както пише шанхайският Jiefang Daily, цитиран от Daily Mail, прокуратурата в китайския мегаполис е обвинила двойката в търговия с хора, след като банковият превод за сделката с бебето, родено седмици по-рано, е бил извършен.

Пред съда родителите се оправдали, че сумата била поискана, за да са сигурни във финансовата стабилност на приемното семейство.

„Зловеща конспирация“ квалифицираха съдиите деянието им и ги тикнаха 5 години зад решетките. Разследването доказва, че безработната Дзянг с месеци не излизала навън и дори родила в къщи, с помощта на своя мъж. Преди това той усилено разправял, че половинката му не е бременна, а има тумор.

Манията да притежаваш най-новите джаджи е като смъртоносна болест в Китай. Като писахме преди, китайски тийнейджър продаде бъбрек, за да си купи таблет  и едва не умря. Замесените в случая са вече „окошарени“, но това едва ли може да сложи край на търговията с хора и органи, в страната с милиардно население.

Източник:chudesa.net