Няколкодневен шок преживя семейство, след като си видя сметката за ток. Само за половин месец се оказало, че семейство от столичния квартал “Модерно предградие” е изразходвало ток за близо 40 хил. лева! Още преди Нова година семейство Стоеви забелязали несъответствия – електромерът им започнал да отчита все повече ток, въпреки ниската консумация. Но шокът дошъл през март месец, когато се оказало, че само за 15 дни фамилията е навъртяла ток за 40 000 лева. Показанията на уреда показали около 200 хиляди киловатчаса ток .elektromer

След първоначалния шок, семейството веднага сигнализирало в енергото за огромната грешка. Техникът, който бил на място за да установи причината, казал че електромерът е развален. Обадил се в централата, като казал, че “електромерът е полудял”. Оттам му казали да го смени с нов.  Техникът така и направил, и издал протокол, според който електромерът неправилно е отчел 200 хиляди киловатчаса. Семейството е подало и жалба до офиса на ЧЕЗ, в която настояват да им бъдат коригирани сметките за изминалите 3 месеца, тъй като се позовали, че те са така високи заради повредения електромер. От ЧЕЗ обаче отказали.

Теменужка Стоева казва, че няма да се предаде и ако трябва ще стигне до омбудсмана и дори ще заведе дело, но няма да позволи да я крадат, при положение, че винаги и навреме си е плащала сметките за изразходвана електроенергия. От ЧЕЗ отказаха да коментират случая.

Източник: mamita-bg.com