Управлението на Борисов е причина да не влезем в Шенген – тарикатски номера не минават в Европа

Соломон Паси прехвърли отговорността за отдалечаването ни от Шенген на „светлинни години“ изцяло върху експремиера Борисов. Просто трябваше записаното в договора от 2005 г. да се изпълни, коментира Паси и поясни, че в Европа тарикатските номера не минават.

Със скандалното твърдение, че България е създадена от бежанци – започвайки от Аспарух, та чак до най-ново време, Паси се обяви за по-специално отношение към емигрантите. За критичната ситуация е предупреждавано отдавна, но властта е игнорирала сигналите, смята бившият външен министър. Понеже у нас има демографски спад, той се обяви за приобщаване на чужденците, пише БЛИЦ.solomon

Отявленият евроатлантик обяви за абсолютно нищожно последното решение на Народното събрание за мораториум върху закупуването на земи от чужди граждани. Депутатите трябва да се срамуват от своето решение, защото то слага кръст на европейското ни членство, обоснова се той. Освен това се дават козове в ръцете на нашите противници и това в никакъв случай не е в полза на България. Предложеното от Атака и глсувано от ГЕРБ и част от БСП е абсолютно популистко и изважда наяве една напълно нелогична коалиция.

Партията на Волен Сидеров преди подкрепяше ГЕРБ, а сега е в коалицията срещу него и така вече шест години е на власт. Такава безпринципност е недопустима. Според Соломон Паси, ако има шанс при едни нови избори „Атака“ да бъде изхвърлена от парламента, той ще бъде категорично „за предсрочните избори“, цитира го БЛИЦ..

Преди дни експремиерът шокира Брюксел с признанието, че ГЕРБ се подвели по „всеобщата лудост“, инициирана от „Атака“ и всъщност мораториумът бил само, за да се успокоят страстите в България. Така даде основание за скандалните изявления на Соломон Паси, че Борисов продължава с евтините тарикатски номера пред Европа.

Източник:razkritia.com