14-годишното момиче е прието по спешност в болница в Плевен със забит в лицето нож

Историята на тази девойка потресе България. 14-годишното момиче е било прието по спешност на 28 август 2013 г., около 19:50 часа, в Спешния център на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” в град Плевен, писа Дарик, цитиран от „24 часа”.

Детето е било докарано в Плевен от болницата в Свищов. Лекарите са установили, че ножът е забит в лицето на ученичката до дръжката. Веднага е свикан екип от експерти от Клиниката по носни, ушни и гърлени болести, които са започнали тежката операция по отстраняване на хладното оръжие.brat

По думите на запознати с тази трагедия, девойчето е наръгано в лицето от своя по-голям, 17-годишен брат.

Само благодарение на навременната намеса и изключително прецизната работа на лекарите от болница „Д-р Георги Странски”, острието е извадено, без да бъдат засегнати жизненоважните органи като мозъка и очите на момичето. При животоспасяващата интервенция, медицинският екип е установил, че ножът е минал опасно близо до окото, плъзнал се е отстрани на носа и пробил небцето на тийнейджърката.

За щастие лекарите са се справили перфектно с трудната и сложна операция. В момента детето е в стабилно състояние и без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи причините, довели до този ужасяващ инцидент.

Източник:chudesa.net