Дъщерята на Брендо е в София и е добре, според информация, изтекла от следствието

Лара Банева е жива и вероятно я крият в София, а майка й Моника Добринова вече е получила вест от похитителите, че 10-годишната й дъщеричка е добре. Откуп за детето на Брендо обаче засега не е искан. Дали са поставяни други условия пред Евелин Банев и бившата му съпруга – разследващите засега мълчат, твърди „Стандарт“. Две гилзи от пистолет – това са единствените улики, които похитители на Лара са оставили след себе си на бул. „А. С. Пушкин“ 90 в кв. Бояна. Отвличането на момиченцето на Брендо е заснето и от охранителните камери край къщата. Вече са снети и показанията на двамата охранители от фирма „СОТ 161“, както и от продавачката в съседното кафене „Гъбата“, която е пряк очевидец на екшъна, който се разигра в 7,30 ч във вторник.lora

Черният джип БМВ Х5, с който беше похитено детето, е бил с различни преден и заден номер, става ясно от прегледа на записите от охранителните камери. Предната табела е била свалена от стара „Мазда“, която не е в движение и е собственост на възрастен мъж, а задната е също от черен джип БМВ Х5, но собственост на лизингова къща. Номерата са били свалени предната вечер и в МВР не е постъпвал сигнал за липсата им от страна на собствениците преди отвличането.

Полицията е поставила патрули на всички възлови места и изходите на столицата. В района между Бояна и Драгалевци, както и във вилните зони в околността, се наблюдават къщи, където е възможно похитителите да държат 10-годишното момиченце.

Продавачката от залепеното до къщата на Баневи кафене „Гъбата“ е обяснила, че е чула два изстрела и детски писък. Жената излязла на улицата, за да види какво става, но при вида на маскираните и въоръжени мъже легнала веднага на тротоара. Тя е дала добро описание на похитителите – мъже с едро телосложение, с черни чорапи на главите. Портрет има и от гардовете, които са посочили, че маскираните са били въоръжени с автомати и пистолет.

Простреляният охранител и шофьор на Лара Борислав се е опитал да избяга и затова е улучен два пъти в гърба. Според криминалистите целта на нападателите е била да го обезвредят, без значение дали ще остане жив.

Отвличането станало за около 2 минути, показват записите от охранителните камери. Сигналът на 112 е подаден в 7.33 ч, секунди след като джипът се е отдалечил с мръсна газ в посока към Околовръстното шосе.

Първоначално разследващите бяха сигурни, че ще открият колата изоставена в някое дере дори без да бъде опожарявана за заличаване на следите, каквато е обичайната практика при подобен род нападения. Вчера обаче криминалистите изказаха мнение, че вероятно джипът няма да бъде открит така лесно.

Едно от предположенията е, че има вероятност да не е откраднат, а само номерата да са му подменени. След това оригиналните да са върнати на мястото си и да престои известно време в гараж, докато се успокоят нещата.

Проверени са няколко автокъщи, където се продават джипове БМВ. Разпитани са и собственици и търговци на този модел автомобили, тъй като не се изключва хипотезата X5-ата да била обявена за продан и да е взета, без документите по прехвърлянето му все още да са уредени.

Източник:lubopitno.org