Офталмоложка била на работа в Александровска болница в нетрезво състояние. По думите на зрител на bTV в събота вечерта лекарката била пияна, говорила трудно и лъхала на алкохол.Марио Владимиров придружава баща си до очния кабинет в лечебното заведение. Лекарят на смяна им препоръчва да изчакат колежката, която застъпва нощна смяна, защото тя вече била запозната с проблема на пациента от предишен преглед.

„Когато дойде, ние бяхме наистина потресени, защото докторката беше във видимо нетрезво състояние, не можеше дори да ходи в права линия. Залиташе, опита се да говори, но почти нищо не й се разбираше. Беше падала, като лактите и колената й бяха кални, имаше ожулване по лицето”, обяснява Марио Владимиров.

Пациентите решили, че не искат да бъдат прегледани от лекарката, но тя настояла все пак да им помогне.

“Тя се опита да ни покаже, че не й треперят ръцете и след като видя, че не желаем да ни преглежда, каза, че не я разбираме и че всъщност си има проблеми”, са думите на Владимиров.

За сериозни лични проблеми потвърждават и колегите й от болницата. Тя работи в лечебното заведение от 20 години. Досега не е имала подобен инцидент.

Началникът на Очната клиника, доцент Петкова, веднага извикала друг колега да я замести, а пияната офталмоложка била пратена вкъщи.

„То е опасно за всяко професия! И вие да се явите пияна на работа, това е опасно за зрителите, но когато се случи на лекар, е съвсем друго вече и пациентите са се оплакали при вас. Последствия при всички случаи ще има”, казва доц. Ива Петкова, началник на Очна клиника в Александровска болницаlekarka

„Пациентските организации смятат, че случаите на пияни лекари в последно време не са повече, а пациентите са по-бдителни. Препоръчват, ако станем свидетел на подобен инцидент, да се обадим в полицията”, призовава проф. Лъчезар Трайков, изпълнителен директор на Александровска.

„Защото само те имат възможност да установят на място дали наистина човек е употребил алкохол, или не. При доказване на употреба на алкохол по време на изпълнение на служебни задължения пациентът би могъл да предизвика съответните проверки”, обяснява д-р Станимир Хасърджиев от Национална пациентска организация

Пияната лекарка е отстранена от работа до изясняване на обстоятелствата. Тя ще даде обяснения пред началниците си. Здравният министър Десислава Атанасова също е запозната с инцидента. Мнението й е категорично – ако се докажат свидетелските показания, лекарката ще загуби работата си.

Източник:blitz.bg