Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив в 4,05 часа тази сутрин почина 53-годишният Венцислав Василев от Раднево, който се замозапали пред общината в града. Това съобщиха от пресцентъра на болницата, пише БТА.

Причинита за смъртта са несъвместими с живота дълбоки изгаряния, които са покривали 75 на сто от повърхността на кожата му. Той бе приет в пловдивскатаклиника на 26 февруари в кризисно състояние, през което време лекарите се бореха за живота му. Пациентът бе и в тежък шок и вдишване на топли пушечни газове, припомнят от клиниката.zadu6nica

На 28 февруари на Василев са направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката. До последно той бе в изключително критично състояние в Интензивния сектор на клиниката, където медицинските му показатели бяха под непрекъснат лекарски контрол, уточниха от болницата.

На 3 март почина и Пламен Горанов. Мъжът се превърна в символ на протестите във Варна. Той се самозапали на 20 февруари пред сградата на Община Варна.

Източник:dnes.bg