Росен Плевнелиев ще последва Бойко Борисов, прогнозират протестиращите

Росен Плевнелиев ще си подаде оставката в близкото бъдеще, прогнозират протестиращите от “Орлов мост”. Вече тече подписка с искане за оставката му. Протестиращите настояват за въвеждане на политически борд, но за няколко часа са се подписали едва 30 души. Днешният ден е доста по-слаб откъм присъствие сред протестиращите. Така допреди половин час на “Орлов мост” има една шепа хора. Въпреки това, протестиращите вярват, че ще променят конституцията и ще постигнат целите си в най-кратък срок.

Протестиращите се канят да се съберат в неделя в 11 часа. На “Орлов мост” пристигна и отец Георги със своя олтарен свещник. Той раздаде църковни свещи, ако някой иска да се помоли за държавата, за бъдещето на България и за обикновените граждани, писа “Блиц”.

plewneliewНека припомним, че днес президентът Росен Плевнелиев свика Обществения консултативен съвет и разговаря с представителите на гражданските организации. Част от тях обаче напуснаха срещата възмутени и коментираха, че не искат да стоят на една маса с хората, срещу които се борят.

“Една шепа про-партийни лумпени започнаха да искат власт. Развалиха наистина мирния протест на хората, които се вдигнаха срещу монополите. Няма да позволя на такива да говорят от името на народа. Те не са народа. Ние от народа чакаме 12 май за да кажем какво мислим”, коментираха потребителите в нета и отказаха да застанат на страната на хората, които искат да падне и главата на президента.

От: Полина Ангелова Източник: razkritia.com