Президентът Росен Плевнелиев е допуснал две сериозни грешки. Едната е изгонването на българските медии по време на тържествената вечеря – ифтар по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам в Пловдив. Това се посочва в текст на журналиста Николай Бареков към държавния глава.

„Не им позволихте дори протоколно присъствие на Ваш политически пърформанс с участието на чуждестранни представители. Вие ли говорите за свобода на медиите, при положение, че се криете от тях и сте роб на една медийна групировка?“, пита журналистът.

„Смятате ли, че Вашето участие, скрито от медиите на ислямския ифтар в компанията на протурските националисти Касим Дал, Корман Исмаилов и на вицепремиера на г-н Ердоган, Бекир Боздаг, не Ви нарежда в редиците на тези международни политици, които легитимират политиката на „партията на справедливостта“? И насилието, извършено срещу мирни граждани, на площад „Таксим“?“, се казва в текста на Бареков, отправен към държавния глава.

barekovСпоред Бареков вторият гаф е, че президентът се е заиграл с чужда държава и нейните геополитически цели с користната цел да му помогнат с турските гласове да вкара своята политическа сила в парламента.

„Когато преди 14 години Вие сте спали по паркингите на Германия, днешният реформатор Иван Костов направи първи опит да спечели турските гласове за своята кауза. Като добър политик, за разлика от Вас, Иван Костов се обърна към българските турци в Турция и само поднесе своето извинение като държавник за щетите от Възродителния процес. За разлика от него, Вие играете елементарно, нескопосано ролята си на държавник. Продължавате жалката политика на Вашия ментор г-н Борисов. Заедно с него сваляте панталони пред съседна Турция, за да приберете нейните гласове към Вашата политическа формация, към която се е наканила да акостира подопечната Ви Саша Безуханова заедно с последователя на кришнарската идеология – протестиращия Асен Генов“, казва Бареков.

Той посочва, че очаква отговорите от президента. „Вие сте готов да продадете българските национални интереси в името на личното Ви оцеляване, както вече го направи Вашият ментор Бойко Борисов“, завършва Бареков.

 

Източник:inews.bg