Ден след като обяви, че ще наложи частично вето на актуализацията на бюджета, държавният глава Росен Плевнелиев ще се сблъска с народното недоволство.

Протестиращите в подкрепа на кабинета „Орешарски“ ще се съберат на демонстрация пред президентството днес от 12 до 14 часа. Основното им искане ще бъде Росен Плевнелиев да подаде оставка.

Пред БНР организаторът на протеста Боян Балев коментира, че президентът трябва да са отиде от поста, тъй като хиляди са се подписали под искането за оставката му. Според него държавният глава е поискал правителството да си отиде заради 10 000 протестиращи. За оставката на Плевнелиев обаче са се подписали много повече. Поради това Плевнелиев трябвало да се съобрази със собствената си логика и да напусне поста. prezident

Демонстриращите обвиняват президента и в това, че провокира политическото напрежение, задълбочаването на разделението на българското общество и политическата криза.

Също така протестиращите смятат, че Плевнелиев цели предсрочен вот, за да може да назначи служебен кабинет, който да манипулира изборните резултати в полза на ГЕРБ.

Източник:inews.bg