Премиерът в оставка Бойко Борисов остава и днес в болница „Лозенец“ за наблюдение. Стойностите на кръвното му налягане не са се нормализирали, съобщи директорът на болницата д-р Любомир Спасов пред БНР.

Очакваше се Борисов да бъде изписан днес от болницата, след като в понеделник следобед беше приет с хипертонична криза. boiko

„Тази сутрин правихме изследвания, през нощта на монитора има няколко високи стойности, така че го посъветвах да остане в болницата, за да продължим наблюдението и медикаментозното лечение“, заяви Спасов.

Единственият проблем, който възникнал, е, че премиерът в оставка имал телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел. Премиерът настоявал да отиде в Министерския съвет, а докторът препоръчал разговорът да бъде прехвърлен в болницата.Проф. Любомир Спасов съобщи, че от дългите спортни тренировки Борисов имал хипертрофия на миокарда.

 

Високото кръвно налягане също се отразявало именно върху сърдечния мускул. „Добре е да спортува, но умерено и без тежки натоварвания“, добави шефът на болницата.

При постъпването си в здравното заведение в понеделник следобед Борисов се е оплаквал от силно главоболие и повръщане. Освен високо кръвно – 190 на 110,  той имал и ускорен пулс. Борисов е бил на системи.

Заради влошеното здравословно състояние на премиера в оставка днес беше отложено заседанието на МС. Борисов обаче беше посетен в болницата от патриарх Неофит и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Източник:dnes.bg