Истински прецедент е на път да взриви футболната общественост в България, пише Sportal.bg. Шампионът Лудогорец, който достигна до мачове за влизане в групите на Шампионската лига, може да не получи правото да играе решителния плейоф на българска територия. Това стана ясно, след като шефовете на „орлите“ са изправени пред сериозни пречки да уредят националния стадион „Васил Левски“ да бъде готов за футбол на 27 август, когато по програма е срещата-реванш от плейофите за влизане в Шампионската лига.

Стадион „Лазур“ в Бургас няма лиценз за тази фаза на най-комерсиалния футболен турнир в Европа, както и клубното съоръжение на Лудогорец – „Лудогорец Арена“. Така единственият вариант пред „зелените“ е националния стадион „Васил Левски“. Той обаче няма да бъде на разположение за футбол на 27 август заради концерта на Роджър Уотърс „Стената“, който е само два-три дни след тази дата.

По този начин Лудогорец е изправен пред унизителното за България решение да не играе мача си за влизане в групите на Шампионската лига на наша територия. Разбира се, ако футболните хора в България и управниците на стадион „Васил Левски“ не решат, че националният стадион все пак е арена за футболни двубои, а не само за концерти. Нека все пак не забравят, че това съоръжение не е строено за концерти, а за провеждане на спортни мероприятия.

В противен случай, отборът, който през тази година прослави България ще трябва да играе в чужда страна домакинския си мач, ако жребият отреди Лудогорец да е домакин във втория двубой. Другият вариант е да размени мачовете, което обаче ще бъде твърде неприемливо за „орлите“

източник: pik.bg