Протестът в Пловдив се разцепи отново. Хората си размениха обидни реплики по време на поредния митинг пред ЕВН в 18 ч. Въпреки че бяха едва 30-ина души, недоволните от енергодружеството успяха отново да се скарат. В центъра на събитията беше прочутият Иван Бояджиев, по прякор Дядя Ваня, който обяви, че от няколко седмици гладува.Конкретна причина за спречкването стана предложение на един от протестиращите да се отиде пред общината с искане за оставка на кмета Иван Тотев. Дядя Ваня веднага го репликира: „Майната ти!“, след което голяма част от събралите се тръгнаха към него, наричайки го „помияр“ и „предател“.Protest (1)

Отново бързата намеса на полицията, която раздели двете групи, предотврати по-сериозен сблъсък. Припомняме, че само преди няколко дни протестиращи в Пловдив излязоха с официално изявление, че се обединяват под общи искания и няма да имат вече скандали помежду си.

За разлика от други вечери сградата на общината е осветена, а личната кола на кмета е паркирана отстрани. Няма информация обаче дали самият той е вътре.

Източник:novinata.org