Българите зад граница организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!”, с което изразяват подкрепата си към положението в България.

Протести и на българите зад граница. Нашите сънародници, избрали да си търсят късмета зад граница, изразяват подкрепата си като организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!”, с което изразяват съпричастността си към тежкото положение в България, съобщи БЛИЦ.bb

Във връзка с един от очакваните да бъде най-мащабните протести в България, този, който ще се състои утре, в неделя, в десетки градове в страната, нашите близки в чужбина също изразиха желание и готовност да ни подкрепят. Те ще организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!”. Подобни мирни протести ще има в Лондон, Дъблин, Виена, Мюнхен, Атина, Дюселдорф, Франкфурт, Берлин, Мадрид и други. Те ще бъдат организирани и проведени пред посолствата на България в съответните градове на 24 февруари 2013 г.

Организаторите на българите, живеещи във Франкфурт са изпратили отворено писмо до основните немски медии, в което са представени исканията на протестиращите в България. Разкриват се и основните причини, които са породили тези толкова масови протести у нас.

Тъй като един от монополите, срещу които българите роптаят е компанията EVN България, която e част от голямото семейство на EVN AG – водеща австрийска компания. Затова цяла Австрия внимателно следи всичко, което се случва по улиците на България във връзка с протестните шествия срещу монополите.

От:Калинка Петрова

Източник:chudesa.net